Cartofi la cuptor cu sunca si sos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cartofi la cuptor cu sunca si sos

Ingrediente

  • 10-12 cartofi albi nu prea mari,
  • 100-150 g sunca/costita,
  • 2 oua,
  • 4 felii branza topita (30-40 g),
  • 400 ml lapte,
  • 2-3 linguri smantana,
  • unt cat o nuca,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • cateva fire de patrunjel,
  • sare, piper, cimbru, paprika

Mod de preparare

Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii de 3-4 mm grosime, dar nu complet, lasati la un capat cam 10-15 mm intreg si desfaceti-i putin ca un evantai. Intr-un vas de sticla termorezistenta puneti 2 linguri de ulei, felii subtiri de sunca, asezati deasupra cartofii, pe fiecare cartof puneti cate o bucatica mica de unt, condimentati cu sare, piper, cimbru, adaugati 2 pahare de apa si dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 20 minute.

Intre timp preparati sosul: intr-o craticioara puneti 2 linguri de ulei, faina, amestecati cu un tel, la foc mic, turnati deasupra laptele clocotit amestecand energic pana se leaga sosul, apoi adaugati branza topita si smantana. Luati craticioara de pe foc, condimentati cu sare si piper si adaugati ouale amestecand cu telul.

Scoateti cartofii din cuptor, turnati deasupra sosul (pastrati cateva linguri de sos pentru decor) si dati din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute pana se rumenesc frumos. La urma presarati putin paprika si cimbru pentru aspect si decorati cu cateva frunzulite de patrunjel.

Asezati pe farfurii cate 1-2 cartofi si feliute de sunca, decorati cu patrunjel, felii de castraveti sau gogosari murati si stropiti cu 1-2 linguri din sosul pastrat.

Pofta buna. Un deliciu !!! Puteti sa ii preparati si fara sunca. Sunt la fel de gustosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise