Cartofi la cuptor (înlocuiesc cu succes cartofii prăjiţi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.cartofi roz ( sau mai mult în funcţie de numărul de persoane)
  • 50 ml. ulei măsline
  • sare,piper
  • o legătură verdeaţă tocată: pătrunjel,mărar,busuioc sau funcţie de preferinţe
  • câteva fire de cimbru,dacă doriţi
  • usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curăţă şi se taie in patru.Este de preferat să aveţi cartofi de aceiaşi dimensiune ca să se coacă în mod egal.Se aşează într-o tavă mai înaltă,se amestecă cu uleiul,sarea,piperul,usturoiul şi verdeaţa tocată mărunt.

Se toarnă pe lângă cartofi o jumătate de pahar de apă.Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se lasă la cuptorul încălzit în prealabil cca.10 minute să se înmoaie.

Verificaţi cartofii şi dacă s-au înmuiat,scoateţi folia şi mai lăsaţi 10 minute,pânăse rumenesc.

Sunt foarte gustoşi,uşor de preparat şi au mai puţine calorii decât cei prăjiţi. Plus că nu trebuie păziţi şi întorşi!

Puteţi folosi ce verdeaţă preferaţi,se pot mânca de post cu murături,sau garnitură lângă orice fel de carne.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise