Cartofi prajiti cu sos de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cartofi prajiti cu sos de rosii

Ingrediente

  • pt 2 portii
  • 3-4cartofi mari
  • ulei pt prajit
  • condiment pt cartofi(optional)
  • 2-3linguri faina
  • 4linguri pasta de tomate sau 350ml bulion
  • 2oua(optional)
  • zahar
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala,se taie in bucati potrivite si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

Intre timp,se prepara sosul.

Intr-o craticioara se pun 2linguri ulei la foc mic,nu se lasa sa seincinte,apoi faina,putin cate putin,amestecand bine sa nu se faca cocoloase.

Pasta de tomate se amesteca cu putina apa si se toarna repede peste faina.

Se pune si putina sare si putin zahar,depinde de preferinta.

Lasati sa fiarba cateva minute pana ce sosul se ingroasa.

Cartofii se scot pe un servetel,ca sa absoarba uleiul si se condimenteaza.

Se prajesc ochiuri de oua.

Cartofii se servesc calzi cu ochi de ou si sos de rosii din abundenta:).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise