Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.
Taiati puiul bucati si condimentati carnea cu un baitz preparat din ulei si condimente.
Curatati cartofii si puneti-i la fiert intregi sau taiati pe jumatate in 1,5 l apa rece cu zahar si putina sare, la foc mic, iar dupa ce incepe sa clocoteasca lasati sa fiarba doar 7-8 minute. Scoateti-i din apa si treceti-i prin acelasi baitz. Puteti folosi chiar si o pensula de patiserie, ca sa ungeti bine cartofii. Lasati sa stea 5-10 minute, atat carnea cat si cartofii, ca sa se imbibe bine.
Asezati cartofii pe gratarul inferior al cuptorului, puneti deasupra al doilea gratar pe care asezati bucatile de pui. Puneti capacul si setati cuptorul la 175 de grade Celsius si 25 minute.
Ridicati capacul, puneti-l deoparte, intoarceti carnea si mai lasati inca 10 minute la aceeasi temperatura. Scoateti pe un platou cartofii frumos rumeniti si friptura de pui. Garnisiti cu felii de rosii, castraveti, verdeata, peperoni, etc.
Pofta buna. O mancare delicioasa si usor de preparat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii