Cartofi umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cartofi umpluti

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 500g carne macinata de porc (sau pasare)
  • 300g ciuperci
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • marar verde
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert, dar trebue sa avem jrija sa nu-I fierbem prea tare (eu iam fiert 15’), apoi se scurg de apa si se lasa la racit.

Spalam ceapa, ardeiul si ciupercile marunt. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si ardeiul, calim 2-3’ si adaugam si ciupercile. Amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci, cam 5’ apoi luam tigaia de pe foc si golim legumele intr-un bol. In aceiasi tigaie(sau alta) punem carnea macinata si o dinstuim 3-4’ pana-si schimba complet culoarea, dar fara sa o prajim. Peste carne adaugam legumele si frunzele maruntite. Batem cele doua oua si le rasturnam peste compozitie. Amestecam, asezonam cu sare si piper,mai lasam 1-2’ si umplutura este gata.

Tapetam o tava cu hartie de copt pe care o stropim cu 1 ligura de ulei.

Cartofii ii sectionam in doua, pe lungime si ii scobim. Punem cate putin cascaval in scobitura, apoi ii umplem. Ii asezam in tava, presaram peste ei, restul de cascaval, ii stropim cu uleiul ramas si ii dam la cuptor, la foc moderat, pentru 50’.

Se servesc, calzi, cu salata de cruditati. Miezul scos din cartofi l-am pregatit si sevit cu sos de marar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise