Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Ingrediente

  • 2 cartofi albi, mari
  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • mozzarella
  • Pentru sos:
  • 750 g pastă de roșii cu legume
  • 500 ml apă
  • frunze de busuioc
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 30 g parmezan ras

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr.

Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de dulceață.

Nu lăsăm cartofii să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă ușor.

Curățăm apoi cartofii și îi tăiem pe jumătate, transversal.

Scobim interiorul cu o linguriță, lăsând o carcasă de 1-2 mm grosime.

Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele în cuburi, apoi le călim ușor în ulei de măsline aromatizat cu frunze de busuioc și 2 căței de usturoi striviți.

Adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a nu obține acel gust de prăjeală dăunător organismului.

Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm carnea tocată și amestecăm intens pentru a se rumeni uniform.

Condimentăm amestecul cu sare, piper și cimbru, adăugăm și câte puțină apă pentru a nu se lipi ingredientele de pereții vasului, apoi lăsăm amestecul la răcit.

Când este rece, adăugăm 2 ouă micuțe, sau unul mare și omogenizăm compoziția.

Cu acest amestec umplem carcasele de cartofi.

Pentru sos, punem uleiul la încins cu doi căței de usturoi striviți și câteva frunze de busuioc rupte, apoi adăugăm pasta de roșii, amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fiartă.

Lăsăm sosul să fiarbă 10 minute, timp în care îl asezonăm și cu condimente, apoi adăugăm în el cartofii umpluți, dar și surplusul de umplutură care nu a încăput în ei, precum și pulpa cartofilor scobită și tocată în cuburi.

Adăugăm la mijloc o crenguță de rozmarin și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, iar cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm peste cartofi, mozzarella rasă.

La final, după ce se mai temperează puțin mâncarea, presărăm puțin parmezan ras și verdeața tocată mărunt.

Tare buni au ieșit acești cartofi umpluți cu carne tocată, în sos de roșii, vă recomand să-i încercați cu încredere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise