CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • -14 cartofi de marime mijlocie
  • -1/2 kg carne tocata de vita
  • -150 gr mozzarella rasa
  • -un ardei gras mic,galben sau verde, tocat marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -3 cepe mijlocii tocate marunt
  • -3 rosii decojite si tocate
  • -150 ml ulei de masline
  • - zeama de lamaie
  • -3 pahare zeama de carne sau
  • 3 pahare de apa calduta
  • 3 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -sare, piper dupa gust
  • -ulei de porumb

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Vom incepe cu compozitia.

Punem ceapa la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.Dupa ce s-a calit vom adauga carnea,

ardeiul dulce si iute, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Lasam pana scade toata zeama, aprox.15

min.Dupa ce s-a gatit carnea o punem intr-o sita sa se scurga de uleiul ramas si sa se raceasca.

Cartofii se spala bine sub jet de apa rece si se curata de coaja.

Cu ajutorul unor ustensile speciale (pe care le vom vedea in imagine) scobim miezul. Pentru a nu se

schimba culoarea miezului il vom cali imediat usor in ulei de masline intr-o tava in care vom pune

cartofii dupa ce i-am umplut.Peste miez vom pune rosiile tocate, sare (sa tinem cont ca vegeta contine

sare), piper, apoi mai lasam 5 min si stingem focul.

Dupa ce am scobit carofii ii vom praji intr-o tigaie in ulei de porumb pana devin aurii. Ii scoatem intr-o

sita cu partea scobita in jos pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au racit cartofii ii umplem cu

compozitia de carne, apoi ii asezam in tava cu miezul de cartofi si rosii. La sfarsit adaugam fie zeama de

la carne (3 pahare) sau 3 pahare de apa calduta in care am dizolvat cele 3 linguri de vegeta sau mirodenia.

Se va da la foc iute cateva clocote, dupa care bagam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de min.

Scoatem tava si presuram mozzarella si o mai lasam pana ce se rumenesc cartofii.

Sunt foarte deliciosi si se servesc calzi cu iaurt si salata de vara.

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise