Castraveti bulgaresti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Castraveti bulgaresti

Ingrediente

  • A venit toamna! e vremea conservelor - dulceturi, compoturi, muraturi, zacusca, suc de rosii...e timpul sa umplem camarile cu provizii pentru iarna care nu e prea departe...
  • Ingrediente: (4 borcane 800g)
  • 2 kg castraveciori
  • ceapa
  • morcov
  • radacina hrean
  • boabe mustar
  • boabe piper
  • foi dafin
  • sare
  • zahar
  • otet
  • ramuri de marar

Mod de preparare

Se incepe cu spalarea si sterilizarea borcanelor.

Castravetii se spala si li se taie capetele.

In fiecare borcan asezam castravetii, 2 rondele de ceapa, 2-3 rondele de morcov, 3-4 rondele de hrean, 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita boabe de piper, 1-2 foi dafin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingura rasa de zahar, 5 linguri de otet.

Se completeaza cu apa rece, se capseaza capacele si se agita borcanele pentru amestecarea ingredientelor.

Se pun la fiert in oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel de bucatarie.

Se lasa la fiert 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.

Se acopera cu prosoape pentru o racire cat mai lenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise