autor:

gicuta

» » Conserve si muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Ingrediente
12 kg castraveti, 23 borcane cu capac (800-900 ml), sare de muraturi (23 lingurite cu varf), zahar (46 lingurite), otet cca 1,4 l, 4-5 cepe, 2 morcovi, boabe de mustar, piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Crocanti ,cu gust dulce-acrisor.





Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs.

Morcovul si ceapa le curatam si spalam.Taiem ceapa solzisori iar morcovul rondele.

Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov. La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet (4-5 linguri). Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea. Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (bulgaresti)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Anul trecut am facut mai intai siropul din apa si zahar.Anul asta am pus in oala in care urma sa

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
VARZA DULCE LA MURAT VARA

VARZA DULCE LA MURAT VARA

Am tocat varza alba si rosie si am frecat-o cu sare. Am pus pe fundul borcanului cimbru si marar

2 voturi    3 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 12 kg castraveti
  • 23 borcane cu capac (800-900 ml)
  • sare de muraturi (23 lingurite cu varf)
  • zahar (46 lingurite)
  • otet cca 1,4 l
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de trandafiri