Castraveti in otet pentru iarna

Reteta de castraveti in otet pentru iarna. Cum prepari castraveti in otet pentru iarna reteta fara conservanti.

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Castraveti in otet  pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg de castraveti
  • 12 borcane de 800 ml
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 12 lingurite de sare neiodata
  • 24 lingurite de zahar
  • 600 ml otet de 9 grade
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • flori sau crengute de marar uscat

Mod de preparare

Aceasta reteta de castraveti in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi castraveti, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.

Asadar, pentru un borcan de 800 de ml avem nevoie de castaveti (cati puteti aseza in borcan, depinde de marimea lor), 2 flori uscate de marar, 50 de ml otet ( 6 linguri), 3-4 rondele de morcov, cateva feliute de ceapa, 1 lingurita de sare neiodata, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita rasa de boabe de mustar, 1/2 lingurita de boabe de piper si completati cu apa.

Am spalat castravetii in 3-4 ape si i-am lasat la scurs. Intre timp am sterilizat borcanele si capacele.

Am asezat pe fundul fiecarui borcan o floare de marar, am asezat castravetii, astfel incat sa incapa cat mai multi, alternand cu rondele de morcov si feliute de ceapa. Cum am scris si mai sus, la fiecate borcan am pus 50 de ml otet ( 6 linguri), cate o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si jumatate de lingurita de piper. Am completat cu apa, astfel incat sa ramana gol de un deget.

Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Cand castravetii si-au schimbat culoarea, am stins focul si i-am lasat la racit in oala, pana a doua zi.

Apoi am sters borcanele, le-am etichetat si le-am asezat in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise