Castraveti in otet pentru iarna

Reteta de castraveti in otet pentru iarna. Cum prepari castraveti in otet pentru iarna reteta fara conservanti.

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Castraveti in otet  pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg de castraveti
  • 12 borcane de 800 ml
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 12 lingurite de sare neiodata
  • 24 lingurite de zahar
  • 600 ml otet de 9 grade
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • flori sau crengute de marar uscat

Mod de preparare

Aceasta reteta de castraveti in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi castraveti, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.

Asadar, pentru un borcan de 800 de ml avem nevoie de castaveti (cati puteti aseza in borcan, depinde de marimea lor), 2 flori uscate de marar, 50 de ml otet ( 6 linguri), 3-4 rondele de morcov, cateva feliute de ceapa, 1 lingurita de sare neiodata, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita rasa de boabe de mustar, 1/2 lingurita de boabe de piper si completati cu apa.

Am spalat castravetii in 3-4 ape si i-am lasat la scurs. Intre timp am sterilizat borcanele si capacele.

Am asezat pe fundul fiecarui borcan o floare de marar, am asezat castravetii, astfel incat sa incapa cat mai multi, alternand cu rondele de morcov si feliute de ceapa. Cum am scris si mai sus, la fiecate borcan am pus 50 de ml otet ( 6 linguri), cate o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si jumatate de lingurita de piper. Am completat cu apa, astfel incat sa ramana gol de un deget.

Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Cand castravetii si-au schimbat culoarea, am stins focul si i-am lasat la racit in oala, pana a doua zi.

Apoi am sters borcanele, le-am etichetat si le-am asezat in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor