autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Castraveti la borcan de 800

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Ingrediente
Pentru un borcan de 800:, , castraveti cati incap, 2 catei de usturoi, 2 rondele de ceapa, 3 rondele de morcov, o ramura mica de cimbru, 2 frunze mici de telina, 1 lingurita cu boabe de mustar, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 4 linguri de otet, apa in completare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala bine borcanele si se scurg.
Se spala castravetii, se curata ceapa si usturoiul, morcovii.
Se taie rondele ceapa si morcovii.
Se asaza in borcane cum va taie inspiratia. Se pune sarea, zaharul, otetul si apoi se completeaza cu apa.
Se pun capacele9aici intervine genul masculin), se fierb in tava din cuptor(cu apa) 30 de minute si a doua zi la fel.
imi place modul asta ca scapi iute...
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la borcan de 800" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Conopida murata

Conopida murata

Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs

13 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere

Dulceata de pere

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat. Luam

2 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare gustosi!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 800:
  • castraveti cati incap
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rondele de ceapa
  • 3 rondele de morcov
  • o ramura mica de cimbru
  • 2 frunze mici de telina
  • 1 lingurita cu boabe de mustar
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de otet
  • apa in completare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare gustosi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui