autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Castraveti la borcan de 800

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Ingrediente
Pentru un borcan de 800:, , castraveti cati incap, 2 catei de usturoi, 2 rondele de ceapa, 3 rondele de morcov, o ramura mica de cimbru, 2 frunze mici de telina, 1 lingurita cu boabe de mustar, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 4 linguri de otet, apa in completare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

58 voturi

Mod de preparare

Se spala bine borcanele si se scurg.
Se spala castravetii, se curata ceapa si usturoiul, morcovii.
Se taie rondele ceapa si morcovii.
Se asaza in borcane cum va taie inspiratia. Se pune sarea, zaharul, otetul si apoi se completeaza cu apa.
Se pun capacele9aici intervine genul masculin), se fierb in tava din cuptor(cu apa) 30 de minute si a doua zi la fel.
imi place modul asta ca scapi iute...
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la borcan de 800" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 1 comentariu

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Tare gustosi!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

58 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 800:
  • castraveti cati incap
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rondele de ceapa
  • 3 rondele de morcov
  • o ramura mica de cimbru
  • 2 frunze mici de telina
  • 1 lingurita cu boabe de mustar
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de otet
  • apa in completare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare gustosi!

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salata de sfecla pentru iarna