Castraveti murati

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati

Ingrediente

  • -1,8 kg castraveti mici si proaspeti
  • -2 l apa
  • -1/3 pahar sare fara iod
  • -1/4 pahar zahar
  • -1/4 l otet alb
  • -9 catei usturoi
  • -6 ardei iuti mijlocii
  • -cativa morcovi si o radacina de ghimbir (facultativ)

Mod de preparare

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g. Eu am avut 2 borcane de 600 si unul de 800 si a fost suficient. Cei 2 litri de apa se pun la fiert, dupa ce a clocotit apa, se va lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Adaugam sarea si invartim pana se topeste, apoi zaharul si otetul invartind pana la omogenizare si pana cand zaharul va fi topit complet. Castravetii dupa ce i-am spalat ii vom usca, se vor intepa cate 4-5 intepaturi din loc in loc si se vor aseza in borcanele uscate. Vom aseza castravetii in borcan, iar intre ei vom pune cativa ardei iuti, care au fost putin crestati pe lungime. Daca nu vreti sa fie prea picanti puteti sa-i puneti intregi, sau renuntati total la ei. In fiecare borcan vom pune doar cate 3 catei de usturoi de marime medie, desigur intregi. Continuam aceasta operatie, pana vom termina toata cantitatea de castraveti. Eu intre castraveti am pus si cateva bucati de morcov si ghimbir, feliate nu prea groase. La sfarsit vom turna apa peste castraveti cat sa-i cuprinda, iar deasupra vom pune cate o lingurita de coriandru uscat macinat sau boabe, dar pentru a nu se tulbura apa, e mai indicat a se folosi boabe, care vor conferi castravetilor o aroma foarte placuta. Inainte de a inchide recipientele, le acoperim cu o folie alimentara, apoi le inchidem cat se poate de strans si le depozitam intr-un loc uscat si ferit de soare. Dupa 12 zile castravetii nostrii s-au murat si-i putem servi. Dupa ce ati desfacut borcanul din care ati servit, ar fi bine sa-l tineti in frigider ca sa nu-si schimbe gustul muraturile.

Va doresc : Pofta buna!

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise