Se spala castravetii, conopida si gogosarii, si se pregateste solutia pentru murat conform instuctiunilor de pe ambalaj-se pune 4,5 l apa la fiert, apoi se adauga plicul cu amestec, si 6 linguri de zahar pentru un plic cu amestec, si foi de dafin. Se fierbe cateva minute, apoi se lasa la racit si se adauga 800 ml de otet la un plic de amestec. Nu se adauga conservanti.
Compozitia astfel obtinuta se adauga calda peste castraveti. Se lasa cca 3-4 ore si se mai competeaza cu aceasta solutie fiecare borcan ( deoarece dupa un timp scade apa, fiindca este absorbita de castraveti), apoi se inchid borcanele, fie cu capacele lor, fie cu celofan.
Am facut unele borcane doar cu castraveti, iar altele cu catraveti combinati cu conopida si gogosari. In aceste borcane am pus catravetii taiati feliute, gogosarii taiati in opt, iar conopida am desfacut-o in buchetele mici.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii