Sfat: aceasta muratura are nevoie de 3-4 zile pt a se acri, perioada in care se tine la soare.
Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru de apa se adauga 50 g sare neiodata. Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, se toarna apa peste castraveti in borcan. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intro oala, apoi o turnam inapoi in borcan. Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca s-au acrit dupa placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan ii puneti intrun vas de plastic, ii acoperiti cu folie su ii pastrati la frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii