Castraveti umpluti cu afumatura

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Castraveti umpluti cu afumatura

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 350 g piept de pui afumat, afumatura de manzat sau porc
  • 8-10 castraveti cornichon mai maricei
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • 50 g pasta pasta de rosii si ardei rosu (ketchup)
  • 300 ml bulion
  • 150 ml smantana
  • cateva fire de patrunjel (marar)
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, paprika
  • 1-2 lingurite de zahar

Mod de preparare

Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite verzi pentru aspect. Cu un instrument special de scos cotoare (sau o lingurita foarte mica) se scobesc in interior lasand un invelis subtire de 3-4 mm.

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, se adauga pasta de ardei si rosii, putina apa si orezul, se condimenteaza cu piper, sare nu puneti decat la urma daca mai este nevoie, pentru ca afumatura este sarata. Lasati sa scada zeama.

Tocati 200-250 g afumatura (restul se taie felii subtiri si se aseaza pe fundul unei cratite nu prea mari) si o amestecati cu restul compozitiei calite.

Puneti paprika iute sau dulce, verdeata tocata si umpleti castravetii. Daca mai ramane putina compozitie scobiti si umpleti 1-2 rosii, restul le taiati felii.

Asezati in cratita peste feliile de afumatura castravetii culcati (eventual si rosiile umplute) si intre ei feliile de rosii, adaugati apa si bulion cat sa-i acopere si fierbeti cu capac la foc mic cam 40 de minute. Adaugati zaharul dizolvat in putin bulion si gustati. Daca mai e nevoie, adaugati sare.

Preparati intr-o canita un amestec din smantana, faina si putin bulion. Subtiati cu putina apa si turnati totul peste castraveti, miscand energic cratita de maner, inainte si inapoi ca sa se amestece bine sosul si sa nu se prinda. Lasati pe foc inca 2-3 clocote sa se ingroase putin sosul si mancarea este gata.

Gustul castravetilor este ceva intre dovlecel si gulie, veti fi surprinse placut. Sunt foarte buni. Pe farfurie aranjati 2-3 castraveti, cateva bucatele de rosie, sos, ornati cu smantana si verdeata.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise