Reteta postata pe: 12 august 2010
Ingrediente
1kg ceafa de porc, 7 catei usturoi, 1 cepa mare, 150ml bullion, 250ml bere, 50ml palinca(optional), 50ml ulei, 4-5 fire cimbru proaspat, 3-4 fire busuioc proaspat, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita mustar, ½ lingurita vegeta, Un varf de cutit boia dulce, Sare, Piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa inca 5’, adaugam berea, palinca si sosul de rosii. Punem toate condimentele de mai sus, asezonam , acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc mic. Daca nu aveti capac la tigaie, puteti acoperi cu o folie de aluminiu. Dupa 45’, intoarcem bucatile de carne si mai lasam pe foc, inca 15’ timp in care va scadea si sosul. Astfel obtinem o carne foarte frageda si aromata, pe care eu am servit-o impreuna cu cartofi copti la tava si castraveciori acri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc inabusita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia
3 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate