Ceafa de porc la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ceafa de porc la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc dezosata
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase.

Ceapa verde o curata, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite.

Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute.

Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde, feliile de morcov si ustuoriul.

Condimentam cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat.

Intr-un bol mic punem pasta de tomate, o cana si 1/2 cu apa, amestecam bine.

Turnam acest amestec printre bucatile cu carne.

Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru o ora si 30 de minute.

Dupa acest timp o descoperim, o mai lasam 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos, dar ridicam putin temperatura cuptorului.

Cand este gata, o scoatem si servim.

Cu muraturi a mers de minune!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura