Ceafa la gratar cu cartofi noi

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ingrediente

  • 4 felii ceafa de porc (3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita praf de usturoi, 2 foi de dafin, piper si sare)
  • 1kg, cartofi(baby) noi, 50g, margarina, ketchup, maioneza, sare

Mod de preparare

Intr-un lighenas punem feliile de ceafa impreuna cu uleiul, boiaua, praful de usturoi, foile de dafin maruntite, piper si sare dupa gust, amestecam bine si punem in frigider pentru 1/2 ora.

Spalam bine cartofii si punem la fiert in apa cat sa le acopere cu sare cca. 20-25min. Ungem cu unt o forma de sticla sau tava si rasturnam cartofii fierti si scursi de apa dupa care le sfaramam putin cu ciocanul de snitele, punem bucatele mici de unt deasupra si introducem la cuptor pana se rumenesc(10-15min). Eu am pus sub grilul cuptorului. Scoatem carnea din frigider si facem un gratar la grilul cuptorului si frigem 7-9min. pe fiecare parte. Punem in farfurie o felie de ceafa impreuna cu cativa cartofi din tava alaturi de ketchup si maioneza. Se serveste cu salata si un(doua) pahare de vin rosu demisec. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise