Ceatalul este un pestisor marin,foarte gustos, mic,dar mai mare decat hamsia... Cu mirosul lui \"innebuneste\" toti turistii vara pe litoral...
Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi .Se spala bine si se lasa la scurs in strecuratoare.
Dupa ce s-au scurs am insiruit pestisorii pe tepuse de frigarui impreuna cu jumatati sau catei intregi de usturoi in functie de marime si i-am introdus la grill sa se rumeneasca pe ambele parti...
Pentru sos am amestecat zeama de la o jumatate de lamaie(pentru ca a fost cantitate mica de peste),2 linguri smantana,3 lingurite de iaurt,o lingurita de ulei de masline,cca 50 ml vin alb,sare,piper alb dupa gust. Acest sos se da intr-un clocot si la sfarsit se adauga putin patrunjel verde tocat si tarhon verde rupt bucatele mici...Tarhonul nu se toaca niciodata cu cutitul deoarece isi pierde aroma si prospetimea..
Este un preparat usor de pregatit si tare,tare gustos...
Vi-l recomand cu drag...
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii