Cercuri de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cercuri de ciocolata

Ingrediente

  • - 5oua
  • - 120g ulei
  • - 120g zahar
  • - 150 ml lapte (cui ii place poate sa puna in loc de lapte, lichior de cafea, cacao, sau amestec de lapte si lichior)
  • - 250g faina
  • - 3lg cacao pentru prajituri
  • - 1 pac praf de copt
  • Sirop
  • - 150g zahar
  • - 150ml apa
  • - esenta rom
  • Glazura
  • - 150g unt
  • - 300g ciocolata la alegere

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 180°C.
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar,uleiul pus treptat si alternativ laptele si amestecul de faina + jumatate din spuma de albus de ou.
Dupa ce toate acestea au fost bine mixate/incorporate se adaoga restul de spuma de albus de ou si se amesteca cu o lingura pina ce si acesta sa incorporat in aluat, dar cu grija sa ramina totusi aerata.
Intr-un cornet de spritat sau o punga de nailon (vezi foto) se toarna toata compozitia si se imparte in 2 tavi a 12 buc. de Donutz.
daca tavile sint antiaderente nu mai este nevoie sa-le ungeti si tapetati.
Iar daca este necesar, recomand sa sa unga cu unt/marg si tapetat cu pesmet.
Tavile se introduc in cuptorul preincins pentru ca 20-25 min.De recomandat proba cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt ,tavile se scot pe un servet de bucatarie un si se lasa ca 5-10 min sa se racesca , dupa care se scot cercurile pe un gratar de bucatarie.
Tavile se spala si se pun deoparte.
Intr-o oala mai micuta se topesc/caramelizeaza cele 150g zahar si se sting cu 150ml apa.Dupa ce totul a fiert usor pina ce zaharul s atopit, se daoga ceva esenta de rom,sau de care se doreste, sau se poate lasa deoparte.
Acest sirop s eimparte in celce 24 de adincituri ale tavilor de Donutz si se aseza peste fiecare cerc de ciocolata , exact cu partea inferioara ,cea care a fost intial in forma.
Se lasa totul asa, atita timp cit au nevoie cercurile sa traga tot siropul din forma(1-2 ore).
Intr-un castron nu prea mare,unul cu o circumferinta si adincitura care sa cuprinda untul+ciocolata si in care se pot scufunda cercurile, pentru a fii glasate.
Deci in acest castron se topesc cele 150g unt si se adaoga ciocolata facuta bucati.
Eu am topit untul la microunde, am adaougat ciocolata si in alt recipient am incalzit apa fierbite, peste care am pus castronul cu glazura si am amestecat pina ce ciocolata sa topit.
Eventual daca este necesar si observati ca glazura se ingroasa, reincalziti apa din castronul de dedesupt si amestecati dinou glazura.
In acest fel ramine lichida si se pot glasa cercurile pe partea in care au fost insiropate, fara probleme.
Dupa glasare se aseaza pe tavi, dupa cares e pun la rece pina ce glazura sa intrarit.
Se pot servii ca atare, sau si mai bun si de efect cu frisca linga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise