''Cetatea Cristinei''

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
''Cetatea Cristinei''

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g cicolata cu lapte
  • 100 g cicolata amaruie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smantana pt frisca
  • Crema ciocolata:
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 360 g ciocolata cu lapte
  • 60 g unt
  • Pentru ornat: fulgi de migdale, mini biscuiti Leibniz, fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Topim untul impreuna cu ciocolata.Lasam sa se raceasca.Mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata topite,apoi le adaugam peste albusurile spuma, amestecand usor.Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins.Coacem aproximativ 25 minute ,facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca si ne ocupam de creme.

Mai intai punem intr-o cratita pe foc ingredientele pentru crema de ciocolata: cele 360 g ciocolata,60 g unt si 400 ml smantana pt frisca sau frisca lichida.Eu le pun intotdeauna pe ochiul cel mai mic de la aragaz si amestec pana se topeste ciocolata.Lasam sa se raceasca, apoi introducem la frigider pentru 2 ore.

Pregatim si crema de mascarpone:mixam smantana pentru frisca, apoi adaugam crema de mascarpone frecata in prealabil.Se mai poate adauga zahar pudra cand se bate smantana dupa gust.Dupa gustul meu nu a fost nevoie de zahar.

Am taiat din blat un patrat cu latura de 20 cm.Cu ajutorul unui pahar am facut 12 discuri pentru turnuri,cate 3 pentru fiecare turn.Am decupat fiecare colt al patratului cu forma rotunda a paharului pentru a introduce turnurile .Partile ramase le-am folosit la randul 2 de blat.

Am taiat fiecare disc pe jumatate, obtinand cate 6 bucati pentru fiecare turn.

Am insiropat cu zeama de portocala in care am pus si cateva linguri de zahar(dupa gust) fiecare bucata de blat.Am pus crema de mascarpone intre discurile de blat pentru turnuri, unind cate 6.Peste forma patrata insiropata am pus creama de mascarpone,apoi resturile de blat insiropate si din nou crema de mascarpone.

Am asezat turnurile in colturile decupate ale patratului si am imbracat totul in crema de mascarpone.

Am introdus pentru o jumatate de ora la frigider, timp in care am mixat crema de ciocolata.

Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata si am ornat cu fulgi de ciocolata,mini biscuiti Leibniz, fulgi de migdale,bucati de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise