autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pt 1 buc (tava mai mare):, 4 oua, 100 ml apa calduta, 100 ml ulei, 250g zahar, 1/2 pliculet praf de copt, 1 lingura cacao, 250g faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja lamaie/portocala, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apa si faina pana se face o pasta spumoasa.

Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de zahar, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Se tapeteaza forma cu ulei si faina. Se toarna jumatate de cantitate in forma, iar in cealalta jumatate se adauga cacaoa. Se toarna apoi in tava, peste cealalta.

Se da la cuptor la foc mic/potrivit.

Cand este gata se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Chec din albusuri cu rulouri de ciocolata

Am batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chec tunel cu fructe

Chec tunel cu fructe

Se lasa ouale la temperatura camerei,30 de minute.Intr-un castron se combina faina,o cana de zahar,praful

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 12 comentarii

  • Mada , 21 aprilie 2017

    Nu ai mai spus de praful de copt că trebuie amestecat cu faina după care il adaugi in compoziție

  • Iuliana , 20 aprilie 2017

    Praful de copt e in faina

  • Luci Luci , 25 august 2015

    Bunà ziua..niciodatà nu îmi ieşea chekul bine cum ar trebui sà iasà ,dar am sà ïncerc €i oe varianta asta sà vàd dacà reuşesc..Và mulţumesc..

    • Petria Cretu , 24 septembrie 2014

      dar praful de copt unde este

    • Janina Serban , 06 mai 2014

      VOI FACE AZI

    • Oana Letiția Stroe , 19 martie 2014

      ffff bun

    • Foszto Iosif Es Eva , 18 martie 2014

      ma pregatesc pentru preparare, arata super

    • Vasy Siladi , 18 martie 2014

      bun eu l-am incercat

    • Maria Teohari , 18 martie 2014

      ARATA BINE

    • Vornicu Gabriela , 14 martie 2014

      foarte economic

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce bun este ! Felicitari....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt 1 buc (tava mai mare):
  • 4 oua
  • 100 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 250g zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 250g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja lamaie/portocala
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

8 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

41 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Mada

Nu ai mai spus de praful de copt că trebuie amestecat cu faina după care il adaugi in compoziție

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
DELICIU DE CIOCOLATA CU CASTANE