Chec

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 2 lingurite de cacao;
  • 2 lingurite de dulceata de caise;
  • Rahat de trandafiri si de fistic (folositi orice arome va plac);
  • Coaja de portocale la borcan;
  • o lingura de nuca macinata;
  • stafide.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura. Veti obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Compozitia se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am lasat compozitia simpla.

Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se asaza mai intai o parte din compozitia cu cacao, apoi se presara stafidele, nuca, rahatul maruntit, coaja de portocale si dulceata, iar apoi partea alba, simpla. Partea ramasa din compozitia cu cacao se toarna pe deasupra, folosind apoi o lingurita pentru a crea forme si modele.

Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise