autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Chec aperitiv cu branza, sunca si masline

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
4 ouă, 150 - 200 gr brânză telemea, 75 gr cașcaval ras sau parmezan (cca. 3 linguri), 100 gr. șuncă (sau mușchi file), 8 &ndash 10 măsline, 100 gr. iaurt, 2 linguri smântână, 125 ml ulei, 220 gr. făină, ½ ardei gras roșu, 4-5 fire ceapă verde, 1/2 legătură pătrunjel verde, ½ plic praf de copt, Opțional: 7-8 roșii cherry pentru decor, sare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

-Se curăță, se spală ceapa verde, ardeiul, pătrunjelul și se taie toate mărunt.

-Se amestecă iaurtul cu smântâna, se rade cașcavalul, se taie mărunt șunca, măslinele, iar brânza se taie în cuburi mai mari (eu am folosi o telemea de oaie foarte gustoasă, dar grasă și nu prea s-a tăiat uniform și s-a cam sfărmat).

-După ce toate ingredientele sunt pregătite, se bat foarte bine ouăle cu puțină sare, până acestea își dublează volumul.

-Peste spuma de ouă se adaugă uleiul, se omogenizează, apoi se adaugă amestecul de iaurt cu smântână și se amestecă bine.

-Se presară apoi făina cernută și se omogenizează compoziția.

-Se adaugă toate ingredientele pregătite și se amestecă ușor în compoziția de chec până ce acestea sunt incorporate.

-La sfârșit se pune cașcavalul (sau parmezanul) ras, se condimentează (cu sare și piper) după gust și se omogenizează.

-Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt (sau clasic cu grăsime/ulei și făină), se nivelează și se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade C, pentru cca. 40-45 minute, sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde de pe margini. Pentru un plus de culoare și aspect eu am așezat deasupra și câteva roșii cherry. Pentru copt, am folosit tava de chec de 27 x 13 cm unsă cu puțin ulei.

-După ce este gata, se lasă checul să se răcească în tavă, se răstoarnă pe platou și se porționează rece, după preferință.

-Se servește rece, fiind un aperitiv excelent și sățios, o gustare sau un mic dejun la fel de gustoase alături de un pahar cu lapte dulce sau bătut, după cum vă este dorința.

Poftă bună!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza, sunca si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Quiche cu costita si branza

Quiche cu costita si branza

Se intinte foaia intr-o tava de tarta. Se pune costita taiata cubulete. Separat se bat cele 2 oua

14 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
CASCAVAL PANE

CASCAVAL PANE

Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau

24 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 150 - 200 gr brânză telemea
  • 75 gr cașcaval ras sau parmezan (cca. 3 linguri)
  • 100 gr. șuncă (sau mușchi file)
  • 8 &ndash 10 măsline
  • 100 gr. iaurt
  • 2 linguri smântână
  • 125 ml ulei
  • 220 gr. făină
  • ½ ardei gras roșu
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • ½ plic praf de copt
  • Opțional: 7-8 roșii cherry pentru decor
  • sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Foietaj cu sunca si cascaval