autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Chec aperitiv cu branza, sunca si masline

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
4 ouă, 150 - 200 gr brânză telemea, 75 gr cașcaval ras sau parmezan (cca. 3 linguri), 100 gr. șuncă (sau mușchi file), 8 &ndash 10 măsline, 100 gr. iaurt, 2 linguri smântână, 125 ml ulei, 220 gr. făină, ½ ardei gras roșu, 4-5 fire ceapă verde, 1/2 legătură pătrunjel verde, ½ plic praf de copt, Opțional: 7-8 roșii cherry pentru decor, sare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

-Se curăță, se spală ceapa verde, ardeiul, pătrunjelul și se taie toate mărunt.

-Se amestecă iaurtul cu smântâna, se rade cașcavalul, se taie mărunt șunca, măslinele, iar brânza se taie în cuburi mai mari (eu am folosi o telemea de oaie foarte gustoasă, dar grasă și nu prea s-a tăiat uniform și s-a cam sfărmat).

-După ce toate ingredientele sunt pregătite, se bat foarte bine ouăle cu puțină sare, până acestea își dublează volumul.

-Peste spuma de ouă se adaugă uleiul, se omogenizează, apoi se adaugă amestecul de iaurt cu smântână și se amestecă bine.

-Se presară apoi făina cernută și se omogenizează compoziția.

-Se adaugă toate ingredientele pregătite și se amestecă ușor în compoziția de chec până ce acestea sunt incorporate.

-La sfârșit se pune cașcavalul (sau parmezanul) ras, se condimentează (cu sare și piper) după gust și se omogenizează.

-Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt (sau clasic cu grăsime/ulei și făină), se nivelează și se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade C, pentru cca. 40-45 minute, sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde de pe margini. Pentru un plus de culoare și aspect eu am așezat deasupra și câteva roșii cherry. Pentru copt, am folosit tava de chec de 27 x 13 cm unsă cu puțin ulei.

-După ce este gata, se lasă checul să se răcească în tavă, se răstoarnă pe platou și se porționează rece, după preferință.

-Se servește rece, fiind un aperitiv excelent și sățios, o gustare sau un mic dejun la fel de gustoase alături de un pahar cu lapte dulce sau bătut, după cum vă este dorința.

Poftă bună!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
-Se curăță, se spală ceapa verde, ardeiul, pătrunjelul și se taie toate mărunt.

-Se amestecă iaurtul cu smântâna, se r
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza, sunca si masline" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatei de pui inveliti in bacon

Ficatul de pui il tinem in apa 30 de minute. Ii spalam apoi ii punem intr-o sita sa se scurga. Incingem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Modul de preparare: După ce am spălat măruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 150 - 200 gr brânză telemea
  • 75 gr cașcaval ras sau parmezan (cca. 3 linguri)
  • 100 gr. șuncă (sau mușchi file)
  • 8 &ndash 10 măsline
  • 100 gr. iaurt
  • 2 linguri smântână
  • 125 ml ulei
  • 220 gr. făină
  • ½ ardei gras roșu
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • ½ plic praf de copt
  • Opțional: 7-8 roșii cherry pentru decor
  • sare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinte impletite cu mozzarella

Placinte impletite cu mozzarella

Dacă vrei o gustare rapidă, un mic dejun savuros și sățios, sau vrei să îți impresionezi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Scufite cu branza si verdeata Scufite cu branza si verdeata

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Se pot consuma alaturi de alte aperitive intr-un cadru mai mult sau

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Gogosele din cartofi cu porumb Gogosele din cartofi cu porumb

Fierbem și decojim cartofii, după care ii strivim si amestecam cu restul ingredientelor. Le dam o forma, le punem pe tava și le dam

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive