Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci

Eu prepar foarte des acest chec, in special de sarbatori.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec aperitiv, cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente

  • Un piept de pui (sau 300 g sunca)
  • 300 g cascaval
  • 300 ciuperci din conserva
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2,5 linguri faina
  • Sare, piper
  • Se mai pot adauga ardei, morcov, boabe de mazare
  • Ulei
  • 2-3 fire ceapa verde
  • Marar verde
  • 5 oua de prepeliţă

Mod de preparare

Eu prepar foarte des acest chec,în special de sărbători.

Până acum l-am preparat cu şuncă de pui în loc de piept de pui, dar am zis să încerc şi varianta aceasta.

Mi-a plăcut ca şi gust dar parcă mai avea nevoie de puţină culoare.

Cascavalul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mari, iar o parte l-am taiat cubulete.

Pieptul de pui l-am fiert în apa cu sare, apoi l-am taiat cubulete.

Pieptul de pui se poate si praji pe gratar.

Am taiat ceapa verde marunt si am calit-o cu putin ulei împreuna cu ciupercile taiate.

Am pus si pieptul de pui peste ciuperci, am condimentat si la final am adaugat mararul tocat marunt.

Cât s-a racit amestecul, am mixat cele 3 oua, am adaugat smantana si faina.

Peste amestecul de ou am pus cascavalul si pieptul de pui cu ciupercile.

Am omogenizat totul si am turnat într-o tava de chec pe care am uns-o cu unt.

In mijlocul checului am pus ouale de prepelita fierte si curatate.

Am pus la cuptor la 200 de grade, aproximativ 40 de minute.

Este gata când s-a rumenit deasupra.

Chiar daca înca este moale, el va avea consistenta potrivita dupa ce se raceste si cascavalul se va închega.

Se feliaza dupa ce s-a racit.

Poftă bună !!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise