autor:

Laura_Nechita

» » Aperitive

Chec aperitiv cu spanac

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
500 gr spanac proaspat, 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat), 1 leg marar proaspat, 150 gr faina, 1 lta praf copt, 3 oua, 120 ml lapte dulce caldut, 80 ml ulei floarea soarelui, 50 gr unt, sare, piper, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.

Intr-o tigaie, am pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva minute, apoi am dat deoparte.

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat praful de copt si am amestecat cu lingura. Am adaugat cele trei oua, cate unul pe rand, apoi am incorporat uleiul putin cate putin, si laptele caldut.

Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt. L-am adaugat peste compozitie. Apoi am adaugat spanacul sotat si casul faramitat. Am incorporat bine toate ingredientele. Am adaugat inca putina sare.

Am pregatit o forma de chec, am pus o hartie de copt si am turnat compozitia. Deasupra am presarat oregano.

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60-70 minute.

Este extrem de gustos si practic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pateu de Conopida

Pateu de Conopida

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste,

5 voturi    6 comentarii
35 min
Aperitive
Rulada din pulpa de curcan

Rulada din pulpa de curcan

pieptul /pulpa de curcan se taie in felii de 1 cm grosime astfel incat sa ramana legate intre ele

2 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kira iira , 14 mai 2017

    Super bun si de efect . Usor de preparat. Mersi!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 martie 2017

    buna reteta si usoara!

  • Fara foto

    Inuta Rac , 10 aprilie 2016

    Foarte bun! Mersi pentru rețetă!

    • Fara foto

      Mihaela Argento , 30 aprilie 2015

      Este super ! Multumesc !

    • Fara foto

      Maria Necsoiu , 22 aprilie 2015

      Arată foarte bine, cred că-l voi face

    • Fara foto

      Cecilia Popescu , 06 aprilie 2015

      Incearca sa dinstiu spanacul in foarte putin ulei in loc sa il fierbi.Este mult mai bun.

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

      Anajm, incearca sa redimensionezi (sa miscorezi) pozele, poate ca depasesc spatiul alocat. Incearca sa vezi daca asta e solutia :)

    • Fara foto

      anajim (Chef de cuisine) , 23 martie 2015

      am incercat de aseemeni sa postez si eu o reteta da la fel cin termin apre verifica reteta dau verificare si nimic nu mai apare nimic ca sa pot trimite ,ce trebuie sa fac? i-mi poate spune cineva?

    • Fara foto

      anajim (Chef de cuisine) , 23 martie 2015

      e supr bun si economic ,incerc sa pun pozele cu rezultatul si nu pot da eroare

    • Fara foto

      Maria Trandafir , 14 martie 2015

      Foarte bun si sanatos

    • Fara foto

      Marghioala Ana-Romica , 04 martie 2015

      Chec aperitiv cu spanac

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 20 septembrie 2014

      150 g faina...

    • Fara foto

      Dreghiciu Irina , 17 august 2014

      Faina cata ?:D

    • Fara foto

      Maria Cotoiu , 01 martie 2014

      Bun si plin de savoare verde

    • Fara foto

      Marizou Gallerand , 06 decembrie 2013

      150 g faina...

    • Fara foto

      Viorica Diaconu , 06 decembrie 2013

      il voi incerca!

    • Fara foto

      Mirela Fediuc , 02 decembrie 2013

      este f. bun si gustos, usor si practic..mersi

    • Fara foto

      Mann Erzsi , 10 noiembrie 2013

      trebuie sa fie f buna....am sa o incerc si eu...pare usor si rapid

    • Fara foto

      Mamenyák Ilona , 10 noiembrie 2013

      este SUPER ! multumesc

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      va multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur ca va place >:d<

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      grozav aperitiv

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      un aperitiv grozav...un deliciu...

    • Fara foto

      Andreea , 28 octombrie 2013

      Foarte bun,am încercat reteta si îmi place,chiar daca m-am grăbit sa i-l scot si s-a lăsat putin

    • Gustos_Ro

      Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Arata grozav :)

    • Fara foto

      Elena Elena , 27 octombrie 2013

      checul este f bun ,gustos si spornic,dar si economicos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

66 voturi

Ingrediente

  • 500 gr spanac proaspat
  • 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
  • 1 leg marar proaspat
  • 150 gr faina
  • 1 lta praf copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte dulce caldut
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

kira iira

Super bun si de efect . Usor de preparat. Mersi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza