autor:

Laura_Nechita

» » Aperitive

Chec aperitiv cu spanac

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
500 gr spanac proaspat, 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat), 1 leg marar proaspat, 150 gr faina, 1 lta praf copt, 3 oua, 120 ml lapte dulce caldut, 80 ml ulei floarea soarelui, 50 gr unt, sare, piper, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

61 voturi

Mod de preparare

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.
Intr-o tigaie, am pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva minute, apoi am dat deoparte.
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat praful de copt si am amestecat cu lingura. Am adaugat cele trei oua, cate unul pe rand, apoi am incorporat uleiul putin cate putin, si laptele caldut.
Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt. L-am adaugat peste compozitie. Apoi am adaugat spanacul sotat si casul faramitat. Am incorporat bine toate ingredientele. Am adaugat inca putina sare.
Am pregatit o forma de chec, am pus o hartie de copt si am turnat compozitia. Deasupra am presarat oregano.
Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60-70 minute.
Este extrem de gustos si practic.
Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.<
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Facem omletă din 3 ouă şi când e gata o lăsăm să se răcească. Călim ceapa în ulei, punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida saseasca la cuptor

Conopida saseasca la cuptor

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa

5 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 martie 2017

    buna reteta si usoara!

  • Fara foto

    Inuta Rac , 10 aprilie 2016

    Foarte bun! Mersi pentru rețetă!

  • Fara foto

    Mihaela Argento , 30 aprilie 2015

    Este super ! Multumesc !

    • Fara foto

      Maria Necsoiu , 22 aprilie 2015

      Arată foarte bine, cred că-l voi face

    • Fara foto

      Cecilia Popescu , 06 aprilie 2015

      Incearca sa dinstiu spanacul in foarte putin ulei in loc sa il fierbi.Este mult mai bun.

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

      Anajm, incearca sa redimensionezi (sa miscorezi) pozele, poate ca depasesc spatiul alocat. Incearca sa vezi daca asta e solutia :)

    • Fara foto

      anajim (Chef de cuisine) , 23 martie 2015

      am incercat de aseemeni sa postez si eu o reteta da la fel cin termin apre verifica reteta dau verificare si nimic nu mai apare nimic ca sa pot trimite ,ce trebuie sa fac? i-mi poate spune cineva?

    • Fara foto

      anajim (Chef de cuisine) , 23 martie 2015

      e supr bun si economic ,incerc sa pun pozele cu rezultatul si nu pot da eroare

    • Fara foto

      Maria Trandafir , 14 martie 2015

      Foarte bun si sanatos

    • Fara foto

      Marghioala Ana-Romica , 04 martie 2015

      Chec aperitiv cu spanac

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 20 septembrie 2014

      150 g faina...

    • Fara foto

      Dreghiciu Irina , 17 august 2014

      Faina cata ?:D

    • Fara foto

      Maria Cotoiu , 01 martie 2014

      Bun si plin de savoare verde

    • Fara foto

      Marizou Gallerand , 06 decembrie 2013

      150 g faina...

    • Fara foto

      Viorica Diaconu , 06 decembrie 2013

      il voi incerca!

    • Fara foto

      Mirela Fediuc , 02 decembrie 2013

      este f. bun si gustos, usor si practic..mersi

    • Fara foto

      Mann Erzsi , 10 noiembrie 2013

      trebuie sa fie f buna....am sa o incerc si eu...pare usor si rapid

    • Fara foto

      Mamenyák Ilona , 10 noiembrie 2013

      este SUPER ! multumesc

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      va multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur ca va place >:d<

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      grozav aperitiv

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      un aperitiv grozav...un deliciu...

    • Fara foto

      Andreea , 28 octombrie 2013

      Foarte bun,am încercat reteta si îmi place,chiar daca m-am grăbit sa i-l scot si s-a lăsat putin

    • Gustos_Ro

      Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Arata grozav :)

    • Fara foto

      Elena Elena , 27 octombrie 2013

      checul este f bun ,gustos si spornic,dar si economicos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

61 voturi

Ingrediente

  • 500 gr spanac proaspat
  • 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
  • 1 leg marar proaspat
  • 150 gr faina
  • 1 lta praf copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte dulce caldut
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Paste de casa, cu hribi si bacon

Paste de casa, cu hribi si bacon

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează

0 voturi    0 comentarii
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

kok miori (Chef de cuisine)

buna reteta si usoara!

Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive