Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Ingrediente

  • chec:
  • 100 gr unt
  • 1 lgta rasa de sare
  • 3 oua
  • 50 gr fistic crud
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cana cu faina
  • 1 vrf cutit praf de copt
  • 1 legatura stevie proaspata
  • spuma de branza
  • 300 gr smantana grasa (fermentata)
  • 200 gr branza de vaci (de tara)
  • 2 lg mascarpone
  • sare
  • 50 gr fistic copt
  • piper cu lamaie

Mod de preparare

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.

Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou, omogenizand cu mixerul dupa fiecare, pana se adauga toate.

Stevia se spala, se paseaza fin la blender, impreuna cu fisticul si uleiul de masline. Se adauga un praf de sare. Se incorporeaza totul in compozitia de unt cu oua si se omogenizeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in forma de copt, se bate usor de blat, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 minute.

Se scoate si se lasa la temperat.

Branza de vaci se amesteca cu un praf de sare, branza mascarpone. Smantana se bate cu mixerul pana devine usoara si pufoasa, intocmai ca o frisca neindulcita. Se incorporeaza compozitia de branza in cea de frisca. Se asaza un strat de spuma de branza peste checul racit de tot, si se da la rece o jumatate de ora.

Fisticul se umezeste putin si se tavaleste prin sare, apoi se pune la copt, cateva minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate, se toaca grosier si se lasa la temperat.

Checul se scoate de la frigider, se garniseste cu fistic copt si se presara putin piper cu lamaie.

Un chec aperitiv usor de pregatit, extrem de savuros si care da bine pe un platou cu aperitive reci!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise