Chec (aproape ca la mama acasa)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec (aproape ca la mama acasa)

Ingrediente

  • - 6 oua,
  • - 200ml ulei (doua cesti),
  • - 250g zahar (o cana),
  • - 300g faina (9 linguri cu varf),
  • - cacao (1-2 lingurite),
  • - 1 pliculet zahar vanilat,
  • - 1 varf de cutit de sare.
  • Optional:
  • - 1/2 pliculet praf de copt,
  • - esenta de rom/migdale,
  • - alune de padure/nuci.

Mod de preparare

1. Se porneste cuptorul si se pregatesc tavile (se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina).

2. Se separa galbenusurile de albusuri.

3. Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, ca la maioneza.

* Daca se taie, se pune zaharul si se freaca.

** In cazul in care va este teama sa nu se taie, se amesteca pur si simplu galbenusurile cu sarea, zaharul si apoi cu uleiul.

4. Albusurile se bat spuma cu zaharul (in cazul in care nu s-a taiat "maioneza"). Se adauga la spuma si pliculetul de zahar vanilat.

5. Se adauga spuma din albusuri peste "maioneza" din galbenusuri si se omogenizeaza.

6. Se adauga si faina si se amesteca.

*** Optional: Se pune intr-o cana 1/2 de pliculet de praf de copt si se stinge cu 3 linguri de apa, dupa care se adauga la compozitie. Mama nu pune, dar mie mi-a fost teama ca nu o sa iasa pufos.

7. O parte din compozitia obtinuta se pune in tavi. Cealalta parte se amesteca cu 1-2 lingurite de cacao (Eu am adaugat si putina esenta de rom). Se toarna in tavi, deasupra primei parti de compozitie.

**** Pe deasupra am presarat cateva alune de padure crude, maruntite.

8. Se pun tavile in cuptor la foc mediu.

9. Dupa 10-15 minute, in functie de cum arata checul, reglam intensitatea focului si mai lasam 15 minute.

Acum depinde de la cuptor la cuptor. La mine, dupa cele 30minute, checul cel mare era inca molicel, asa ca am lasat tavile inca putin. Poate cu 2-3 minute mai mult decat trebuia. Dar chiar si asa mai "rumenit", avand in vedere ca e pentru prima data cand fac chec, a iesit foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise