autor:

Cristinyela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Chec Battenberg

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Ingrediente
175 gr unt, 175 gr zahar pudra, 1 praf de copt, 175 gr faina, 65 gr faina de migdale, 3 oua 300 gr, pasta de zahar/martipan, colorant rosu, colorant galben, 200 gr mascarpone, 75 gr zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava dreptunghiulara//patrata cu pergament, dupa ce a fost impartita in jumatate si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade C, la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.



Se unge o bucata galbena de chec cu crema de mascarpone mixat cu zahar pudra si se lipeste cu o bucata roz. Se asaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu crema de mascarpone si se asaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu crema, de care lipim o bucata galbena (ca la o tabla de sah).Pasta de zahar/Martipanul se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura, apoi se imbraca checul si se orneaza dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Battenberg" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 175 gr faina
  • 65 gr faina de migdale
  • 3 oua 300 gr
  • pasta de zahar/martipan
  • colorant rosu
  • colorant galben
  • 200 gr mascarpone
  • 75 gr zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

73 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

18 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova