Chec bine crescut

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Chec bine  crescut

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 300 gr de zahăr
  • - 300 gr de făină
  • - 200 ml de lapte
  • - 100 ml de ulei
  • - un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
  • - cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
  • - stafide

Mod de preparare

- se separă albuşurile de gălbenuşuri.

- se bat albuşurile spumă .

- gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar apoi se adaugă făina.

- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă peste gălbenuşuri. Rând pe rând, se adaugă laptele , uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente.

- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită.

- jumătate din compoziţie se amestacă cu cacao, peste care adăugăm stafide.

- se toarnă în tavă jumătatea albă de compoziţie, peste care adăugăm jumătatea cu cacao , iar apoi mai presărăm câteva stafide.

- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute.

- se scoate din cuptor bine crescut şi se serveşte cu mare pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise