autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Chec caramelizat

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 august 2009

Ingrediente
3pahare de piine alba fara coaja taiata cubulete., 1pahar lapte, 5 oua, 6linguri zahar +200gr ptr caramel, coaja de lamaie rasa, 50 gr de nuci taiati bucatele, 50 gr de stafide sau gutui confiate., 50 gr de migdale sau fistucuri cojite si taiate bucatele, 1 paharel de koniak, putin unt moale ptr uns tava, 1 tava de chec lunguiata, 1pahar apa ptr caramel

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune piinea veche taiata cuburi si se toarna laptele si se lasa sa absoarbe dupa care se sfarama cu furculita pina devine ca o pasta.In alt bol se freaca ouale cu zaharul se adauga restul ingridentelor si se amesteca bine, dupa care se amesteca cu piinea muiata.Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul pina se face caramel, se mai lasa putin sa fiarba dupa care se toarna caramelul fierbinte in tava ptr chec si se tapeteaza complect.Cind se raceste caramelul se unge tava cu unt si se toarna compozitia in tava.Se pune tava de chec intr-o alta tava cu apa pina la jumatatea tavii si se da la cuptor incalzit dinainte la 180 de grade aproape o ora.Dupa ce sa copt se toarna pe un platou si caramelul vine deasupra.Este foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Merita incercaa !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

    Am sa icerc si eu. Imi place mult caramelul

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Am pregatit checul si cred ca nu trebuie atita zahar ptr caramel caci este deja dulce cred ca este deajuns 100 gr de zahar si 1/2 pahar de apa ptr a pregati caramelul.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3pahare de piine alba fara coaja taiata cubulete.
  • 1pahar lapte
  • 5 oua
  • 6linguri zahar +200gr ptr caramel
  • coaja de lamaie rasa
  • 50 gr de nuci taiati bucatele
  • 50 gr de stafide sau gutui confiate.
  • 50 gr de migdale sau fistucuri cojite si taiate bucatele
  • 1 paharel de koniak
  • putin unt moale ptr uns tava
  • 1 tava de chec lunguiata
  • 1pahar apa ptr caramel

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercaa !

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor