Chec coronita cu fructe uscate si mac

Se taie caisele si curmalele in bucati mici si se amesteca cu celelalte fructe uscate, apoi se stropesc cu esentele de vanilie si lamaie.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chec coronita cu fructe uscate si mac

Ingrediente

  • 400 gr fructe uscate: caise, goji,merisor, afine, stafide, curmale
  • 2 linguri mac
  • 3 oua
  • 9 linguri faina “000”
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Esenta de vanilie si de lamaie

Mod de preparare

Se taie caisele si curmalele in bucati mici si se amesteca cu celelalte fructe uscate, apoi se stropesc cu esentele de vanilie si lamaie.

Se bat ouale impreuna cu zaharul si apoi se dauga faina cernuta, se amesteca bine si apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se incorporeaza in aluat fructele uscate si macul si se omogenizeaza.

Se unge forma de copt si se pune compozitia.

Se coace in cuptorul preincalzit, circa 40 de minute.

Dupa ce s-a copt, se scoate din forma si se unge cu glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, apoi se decoreaza cu flori de zahar.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise