Chec cu banane imbatat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu banane imbatat

Ingrediente

  • 150 gr de unt moale
  • 150 gr zahar brun
  • putina sare
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 150 gr de faina
  • 2 banane facute pireu
  • nuci pekan
  • putina scortisoara
  • ptr sirop
  • 1/2 pahar lichior Amareto
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

In oala mixerului se freaca bine untul cu zaharul si sarea pana devine o crema spumoasa, se adauga ouale si se freaca in continuare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si deasemeni pireului de banane i se adauga scortisoara. Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava si se orneaza cu bucati de nuca pecan; cui ii place poate adauga si in compozitia checului bucatele de nuca. Se da la copt la cuptorul incalzit dinainte la 170 de grade ptr 35 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca putin si facem siropul.

Intr-o craticioara incalzim lichiorul adaugam 100 gr de zahar amestecam ca zaharul sa se dizolve si mai lasam 2 minute pe foc pana ce incepe sa fiarba. Scoatem checul din tava si punem pe un platou mai adanc si turnam siropul peste chec lasandu-l sa absoarba tot lichidul.

Se lasa cateva ore dupa care se poate servi. Este ceva aparte combinatia dintre banane, pecan si amareto este minunata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise