Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga pe rand galbenusurile de ou,se pune sarea,vanilia si coaja de lamaie si se amesteca bine,pana compozitia isi dubleaza volumul.Separat se bat albusurile spuma tare cu restul de zahar.Spuma de albus se adauga apoi peste compozitia de unt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Apoi compozitia se imparte in doua,jumatate se pune in vasul in care am batut albusurile si se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina,mai putin cu 2 linguri,pe care le inlocuim cu cele 2 linguri de cacao.Cealalta compozitie se amesteca usor cu restul de faina.Se iau 2 forme de chec(de 1/2kg)se ung si tapeteaza cu faina sau tapetete cu hatrie pergament.Se pune mai intai compozitia alba in forme,apoi se toarna cea cu cacao.Se baga formele la cuptorul incins la 180gC pentru 40-45 de minute.Se incerca cu paiul daca sunt coapte.Se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii