Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -6 oua
  • -350 gr zahar
  • -450 ml lapte
  • -350 faina
  • -200 ml ulei
  • -60 gr cacao
  • -5 lingurite praf de copt
  • -1/2lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • -50 gr fistic taiat
  • -100 gr nuci prajite si maruntite
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr merisoare confiate
  • -100 gr ciocolata amaruie
  • -esenta de vanilie
  • -esenta de rom

Mod de preparare

Intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.

Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga pe rand cele 6 galbenusuri si esentele amestecandu-se pana devine totul omogen.

Intre timp vom amesteca faina, praful de copt si cacaua.

Peste ouale cu zahar adaugam treptat, uleiul, laptele, faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Checul il vom coace intr-o tava imbracata in hartie de copt si unsa in prealabil cu ulei.

Se va porni cuptorul la 180 grade, apoi turnam toata compozitia in tava pregatita. Vom amesteca intr-un bol, nucile sfarmate, fisticul, stafidele si merisoarele si ciocolata taiata bucati mici.

Presaram amestecul din bol peste compozitia din tava si usor cu o furculita amestecam pana cand se vor acoperi perfect,dar trebuie avut grija sa nu coboare pana la fundul tavii ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii de hartia de copt.

Checul se lasa la copt cca. 35-40 de minute,dar inainte de a-l scoate testam cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il scoatem si il pudram cu zahar.

Este un desert delicios pentru copii si nu numai..!

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise