Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit.
Mixam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam untul topit si compozitia de ciocolata cu lapte . Acum daca mai doriti mai se pot adauga si alte arome, dar eu nu va sfatuiesc deoarece se va pierde din aroma proaspata a mentei.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine. Turnam compozitia in tavile de chec si dam la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Lasam checul la racit , iar cand este rece pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu laptele si turnam peste chec, nivelam.
Eu am mai folosit o bucatica de ciocolata alba care era ratacita si niste bombonele de decor.
Serviti cu drag!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii