autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata si menta

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
Pentru chec:, 150 gr faina, 125 ml lapte, 2 oua, un pachet praf de copt (10 gr), 50 gr margarina sau unt, 100 gr zahar, 100 gr ciocolata cu crema de menta, esenta de vanilie, , Pentru glazura:, 3 linguri cacao, 50 gr unt, o lingurita ulei, 3-4 linguri lapte, 50 gr ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

1. Topim ciocolata, rupta in bucatele, impreuna cu laptele. Amestecam bine pana cand ciocolata este topita de tot si dam deoparte sa se raceasca.
2. Batem ouale cu zaharul pana devin spuma, apoi adaugam margarina(untul) topita si racita.
3. Adaugam compozitia de ciocolata si lapte, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si esenta de vanilie. Mixam bine pana cand se omogenizeaza.
4. Ungem si tapetam cu faina o tava de chec(25cm x 11cm), turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, la foc potrivit.
5. Dupa ce s-a racorit, turnam glazura de ciocolata, dupa ce am fiert untul, uleiul si cacaua pe foc. Din glazura de ciocolata oprim 3 linguri intr-o ceasca. Dupa ce s-a racit glazura de ciocolata, topim ciocolata alba si ungem partea de deasupra a checului. Lasam sa se intareasca dupa care punem cele 3 linguri de glazura intr-un pos. Ornam checul facand dungi subtiri din glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si menta

Chec cu ciocolata si menta

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si rahat

Cornulete cu untura si rahat

Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie. Se adauga smantana

167 voturi    28 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gina Anghel , 05 noiembrie 2014

    Unde este menta ???!!!

  • Fara foto

    grasu_tul , 01 noiembrie 2014

    glazura aia nu are cumva si zahar?

  • Fara foto

    Buhlea Lacramioara Corina , 05 februarie 2014

    e foarte buuuuuuun l-am facut mhhhhhhhhh merita :x

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2013

      senzational!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Arata minunat.... Cred ca este si foarte buna

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 27 mai 2013

      Doamne, ia uitati-va cum arata! Imi ploua in gura =D.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Foarte bun checul si foarte aspectos-felicitari.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Menta si ciocolata, cum as putea sa-i rezist oare ? Si ce frumos e ornat ! *****

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Delicios!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Multumesc frumos tuturor!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Vad ca azi e ziua mentei.... imi place cum arata, asa ca sigur este foarte, foarte gustos !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Foarte aratos! Si gustos, ce sa mai zic?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      ce bine arata....de gust numai vb.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ce bunatate ! Foarte frumos prezinti retetele. Felicitari !!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Tare bine mai arata...

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      O prezentare foarte frumoasa! Cred ca este delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Cat e de pufos, ce culoare frumoasa si ce glazura! Vreau macar o felie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 150 gr faina
  • 125 ml lapte
  • 2 oua
  • un pachet praf de copt (10 gr)
  • 50 gr margarina sau unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata cu crema de menta
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • o lingurita ulei
  • 3-4 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

23 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

grasu_tul

glazura aia nu are cumva si zahar?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Biscuiti cu dulceata de coaja de portocale