Ingrediente
16 linguri zahar, apa - cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml), 8 oua, un praf de sare, 8 linguri ulei, esenta de vanilie, faina cat cuprinde (600 g), un plic de praf de copt, 620 g cirese fara samburi.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor.
Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din tava si se pudreaza cu zahar (optional).