Chec cu ghimbir

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec cu ghimbir

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari
  • 200 g faina
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 lingurita plina pudra de ghimbir
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet ciocolata calda neaparat cu aroma de scortisoara
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Un praf de scortisoara

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele si apoi faina amestecata cu pudra de ghimbir, ciocolata si praful de copt. Cacaoa se cerne si se adauga impreuna cu smantana si scortisoara. Omogenizam bine compozitia. Se da la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 50 de minute. In primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului si cand e gata se scoate. Dupa racirea completa se scoate din forma. Este un chec delicious de care m-am indragostit pe loc. Combinatia ghimbirului cu scortisoara, cacaoa si nuca este dementiala, incercati-o si nu veti regreta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise