Reteta postata pe: 20 mai 2011
Ingrediente
4 ouă, 6 linguri zahăr, 130 gr făină, 55 ml ulei, o jumătate de plic de praf de copt, un zahăr vanilat, un plic de cremă de vanilie de la D. Oetker, o ceşcuţă de lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe. Apoi le-am adăugat în gălbenuşuri. Treptat am încorporat şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit am adăugat şi spuma de albuşuri.
Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi am dat-o la cuptor pentru vreo jumate de oră... faceţi proba cu scobitoare.
Am lăsat la răcit şi am pudrat cu zahăr şi cacao.
Mirunei mele i-a plăcut foarte tare :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu inimioare" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate