Chec cu lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec cu lamaie

Ingrediente

  • - 200 gr faina
  • - 200 gr zahar
  • - 300 gr frisca lichida
  • - cca 70 g unt topit
  • - 3 oua intregi si un galbenus
  • - esenta de lamaie
  • - 1 praf copt
  • Pentru glazura:
  • - 250 g zahar pudra
  • - un albus
  • - zeama de la jumatate de lamaie
  • - 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se separa albusurile (3 la numar, unul il lasam deoparte pentru glazura) de galbenusuri si se bat spuma tare cu citeva linguri de zahar.

2. Intr-un alt vas galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul ramas.

3. Se adauga frisca lichida si se mixeaza bine pana compozitia devine ceva mai solida.

3. Apoi se adauga pe rand untul, esenta de lamaie, faina (proaspat cernuta) amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit, cu miscari verticale si delicate se incorporeaza si albusurile batute spuma.

4. Se toarna aluatul obtinut in tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit.

5. Se coace la temperatura de 170-180 grade, timp de cca 45-50 minute, pana trece checul de testul cu scobitoarea, adica sa o scoatem uscata din chec.

6. Dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar si se lasa macar 30 minute sa se racoreasca.

7. Se poate pudra cu zahar pudra ori se poate de uns cu o glazura facuta din zahar pudra si zeama de lamaie (de ex 3 linguri de zahar pudra si tot atata zeama de lamaie, pusa putin cate putin, astfel incat sa obtinem o pasta usor de intins pe chec). Sau mai simplu si mai usor se poate de preparat glazura din comert de la Dr. Oetqer conform instructiunilor de pe plic (se prepara cu citeva lingurite de apa).

Varianta de glazura care am ales-o eu de data asta a fost cea facuta in felul urmator:

albusul de ou se bate spuma cu 250 g zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat si la sfarsit am adaugat si zeama de la jumatate de lamaie si am mixat bine.

Pentru a se imbiba mai bine eu i-am taiat citiva milimetri din partea de sus a checului. Glazura se toarna peste chec atunci cind el s-a mai recorit deja si se lasa ca aceasta sa se intareasca putin apoi se poate servi. Am decorat cu o jumatate de lingura rasa de lamaie.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise