Chec cu lamaie si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu lamaie si ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 lamaie mica
  • 2 linguri bobite de ciocolata
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.

Untul il topim.

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra.

Adaugam untul topit, apoi iaurtul.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam.

Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie apoi bobitele de ciocolata.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec, turnam compozitia.

Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si este copt, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise