autor:

Nagy Florin

» » Dulciuri diverse

Chec cu lapte de cocos

Autor: Nagy Florin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nagy Florin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
3 ouă, 30-40 ml. lapte de cocos, 250 fr. făină, 1 plic praf de copt, o linguriţă de scorţişoară(pudră), 250 gr. zahăr, 150 gr. nucă de cocos rasă, 50 gr. unt sau margarină(care vă este mai la îndemână), 10 gr. zahăr vanilat, zahăr pudră cu aromă de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Unge o formă de chec cu unt şi presară puţină făină peste.
Bate foarte bine ouăle, după aceea adaugă laptele de cocos, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi scotţişoara. Mesteca puţin după care adaugă zahărul şi nuca de cocos.
Amesteca totul foarte bine până obţi un alut ca de chec. Torni această compoziţie în forma de chec pe care ai uns-o şi ai tapetat-o cu făină şi introdu checul în cuptor pentru aproximativ 45 minute.
Când este gata, pudrează imediat cu zahăr pudră cz aromă de vanilie(este bun şi zahărul pudră simplu dacă nu aveţi cu aromă de vanilie).
Se serveşte rece alături de o ceaşcă de cafea.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu zucchini si ciocolata

Chec cu zucchini si ciocolata

Punem intr-un castron faina, cacao, 1 lingurita praf de copt si sarea. Dam prin razatoare ciocolata

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Capsune cu ciocolata

Capsune cu ciocolata

Topim ciocolata la baine-marie. O luam de pe foc, amestecam bine sa se omogenizeze. Cand incepe sa

8 voturi    5 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Delicios.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 30-40 ml. lapte de cocos
  • 250 fr. făină
  • 1 plic praf de copt
  • o linguriţă de scorţişoară(pudră)
  • 250 gr. zahăr
  • 150 gr. nucă de cocos rasă
  • 50 gr. unt sau margarină(care vă este mai la îndemână)
  • 10 gr. zahăr vanilat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nagy Florin
Bile de cocos cu ciocolată

Bile de cocos cu ciocolată

Într-un bol se amesteca tóate ingredientele, mai puţin ciocolata, după care se formează o pastă

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu mere caramelizate

Chec cu mere caramelizate

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră.

12 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace

1 vot    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

38 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Fursecuri duo, cu portocala si cacao
Cookie Settings