Se bate bine untul cu sarea,vanilia si zaharul pana devine o crema pufoasa si zaharul s-a dizolvat.Apoi se adauga pe rand galbenusirile amestecand bine dupa fiecare,se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,amestecand usor in compozitie de jos in sus.Se ia o treime din aluat si se inglobeaza macul.Aluatul alb se aseaza intr-o forma de guguluf,sau chec,unsa bine si tapetata cu faina,apoi se toarna compozitia cu mac si se niveleaza.Visinile curatate de samburi si scurse bine(eu am folosit congelete)se tavalesc putin prin faina si se aseaza usor in aluat.Se da forma la cuptorul preincins la 180gC pentru 35-40 de minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii