Chec cu mirodenii(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chec cu mirodenii(specific arab)

Ingrediente

  • Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml
  • -3 pahare faina
  • -1,5 pahar de zahar
  • -3/4 pahar cacao
  • -2 oua
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -1 lingurita de bicarbonat
  • -un virf de cutit de sare
  • -1/2 pahar de ulei
  • -1 pahar lapte caldut
  • -1 pahar apa fierbinte(clocotita)
  • -1 nucsoara(rasa)
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -1/2 linguita de cuisoare
  • -un pumn de nuci tocate(nu macinate)

Mod de preparare

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,cacaua,zaharul,nucile,sarea,nucsoara,scortisoara,

cuisoarele);bicarbonatul nu se punefaina,cacaua,praful de copt,se cern impreuna.

Apoi se pun ouale(intregi),uleiul,laptele caldut;se mesteca;se pune bicarbonatul stins cu putin otet.

Se pune apa,fierbinte,apoi,se mesteca repede,pina ce totul e omogen.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma de \"guguluf\",uns(la baza) cu unt,margarina si tapetat cu faina.

Forma se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 50 minute.

Se serveste rece,presarat cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise