Un mic dejun dulce cu chec pufos cu nuca, cacao, stafide si fulgi de ciocolata alaturi de o cana cu lapte.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in continuare pana se intareste spuma.
Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de copt, nuca macinata, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.
Din compozitia rezultata se toarna jumatate intr-un alt castron in care adaugam si cacao.
Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna din cele 2 compozitii, alternand alb cu negru, apoi se presara stafidele, putina coaja de lamaie si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare. Se mai presara si nuca macinata si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.
Sugestie de prezentare: dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar si se serveste alaturi de o cana cu lapte pe un suport de masa cu motive de sarbatoare pentru o atmosfera magica.
Timp: aprox 50 de minute;
Portii: 5
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/chec-cu-nuca-fulgi-de-ciocolata-si.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii