Chec cu rodii si banane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec  cu rodii si banane

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de seminte de rodie dulce( cca o rodie mare)
  • -2 cani de faina
  • -3/4 cana de zahar
  • -2 si ½ lingurite de praf de copt( stins cu zeama de lamaie)
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1 cana de piureu de babane( cca 2 banane mari)
  • -1/3 cana ulei de porumb sau floarea soarelui
  • 1/3 cana lapte
  • -1 ou
  • -1/2 cana de migdale macinate mai mare( sau fistic zdrobit)
  • -coaja de la o portocala

Mod de preparare

Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie.

Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Separat , se bate usor oul, apoi se adauga piureul de banane, uleiul,si laptele.

Se adauga la compozitia de faina si se omogenizeaza, apoi se adauag semintele de rodie si migdalele.

Se ung cu ulei si se presara cu faina 2 tavite de chec cu dimensiunile de 20/10 cm si se toarna in ele compozitia de chec.

Se presara checul deasupra cu cateva seminte de migdale si rodie , pentru decor.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius si se coace cca 40-45 de minute( sau pana o scobitoare introdusa in chec iese uscata).

Se lasa sa se raceasca in tavita 10 minute apoi se scoate pe un gratar sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Foarte multe retete din internet sau carti de bucate folosesc unitati de masura neconventionale.

Eu am cumparat un set de linguri de plastic cu care masor ingredientele.

Am scos dintr-o carte de bucate echivalentele lor in grame.

1 cana de -unt echivaleaza cu 250 grame

-zahar

-orez

1 cana de-faina echivaleaza cu 125 grame

1 cana de -zahar pudra echivaleaza cu 150 grame

1 cana - lichid 240 ml

½ cana -lichid 120 ml

1/3 cana -lichid 90 ml

2/3 cana -lichid 150 ml

¼ cana -lichid 60 ml

¾ cana -lichid 180 ml

Temperatura cuptorului

300°F echivaleaza cu 150°C sau Nr. 2

325°F 160°C 3

350°F 180°C 4

375°F 190°C 5

400°F 200°C 6

425°F 220°C 7

450°F 230°C 8

Le am scrise pe prima pagina a caietului meu cu retete si oricand am nevoie de ele , le am la indemana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise