Chec cu rubarbă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu rubarbă

Ingrediente

  • S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
  • Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice; ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)
  • - 500 g de rubarbă
  • - 100 g unt
  • - 150 g zahar
  • - 3 ouă
  • - 1 praf de sare
  • - 200 g făină
  • - 1 pachet de zahăr vanilat
  • - 1/2 pachet de praf de copt

Mod de preparare

Rubarba se taie în cuburi mici.

Se freacă untul spumă, se adaugă zahăr, ouă, sare şi zahăr vanilat.Se bate până când se albeşte.

Se amestecă cu rubarba.

Se adaugă praful de copt la faină şi apoi se adaugă în prima compoziţie.

Se pune în formă de chec unsă şi presărată cu faină sau căptuşită cu cu hartie de copt.Se coace până se rumeneşte bine.

Eu a făcut 2 porţii şi am pus în tavă mare.

Aveţi răbdare să se răcească!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise