Ingrediente
S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină., Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/), , , - 500 g de rubarbă, - 100 g unt, - 150 g zahar, - 3 ouă, - 1 praf de sare, - 200 g făină, - 1 pachet de zahăr vanilat, - 1/2 pachet de praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
15 voturi
Mod de preparare
Se freacă untul spumă, se adaugă zahăr, ouă, sare şi zahăr vanilat.Se bate până când se albeşte.
Se amestecă cu rubarba.
Se adaugă praful de copt la faină şi apoi se adaugă în prima compoziţie.
Se pune în formă de chec unsă şi presărată cu faină sau căptuşită cu cu hartie de copt.Se coace până se rumeneşte bine.
Eu a făcut 2 porţii şi am pus în tavă mare.
Aveţi răbdare să se răcească!