Ingrediente
6 oua, 180 g zahar pudra, 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma), 180-190 ml lapte, 190 g faina, 1 lingurita, plina, praf de copt, un virf de cutit de bicarbonat, vanilie,coaja rasa de lamiie, , Pentru sirop, 375 ml apa, 200 g zahar, 5 lingurite de nes, , 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust, , Se orneaza la alegere(eu, ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
2 voturi
Mod de preparare
Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata incetul cu incetul(ca la maioneza),apoi aromele si bicarbonatul stins in f putin otet;se bate totul bine.Se pune apoi faina(cernuta cu praful de copt) si laptele.Se omogenizeaza.
Se toarna in tava pregatita si se da la cuptor(incalzit dinainte),la foc potrivit cca 45 minute.
Cind e facut,se toarna peste el siropul(ambele f fierbinti)
Pt. sirop,se fierb ingredientele(apa+zahar+nescafe).
Se lasa la racit,la temperatura camerei;cind e rece,se pune deasupra frisca;se orneaza.
Se da la frigider cel putin 2 ore.
Se serveste,taiata in patratele de cca 5/5 cm.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Cred ca e un deliciu