1. Intr-un vas amestecati zaharul si ouale intregi. Mixati 1 minut.
2. Adaugati laptele si uleiul. Amestecati putin compozitia.
3. Adaugati faina, praful de copt, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mixati din nou compozitia 2 minute.
4. Impartiti compozitia in 5/ 6 parti, in functie de cate culori aveti. Compozitia nu trebuie impartita in mod egal intrucat pentru culoarea de la baza avem nevoie de mai multa, iar pentru cea de deasupra avem nevoie de ceva mai putina.
5. Adaugati colorantul alimentar - culoarea de la baza va fi cea albastra, urmeaza verde, galben, portocaliu si rosu.
6. Tapetati o forma de chec/ tort. Turnati aluatul albastru. In mijlocul sau turnati aluatul verde. Repetati procedura si cu restul culorilor pana cand obtineti cercuri concentrice.
7. Introduceti tava in cuptor pret de aproximativ 30-35 min. Dupa ce v-ati asigurat ca este gata, lasati la racit.
Pofta buna!
Sugestii de servire: puteti presara deasupra zahar pudra sau sa inveliti totul in martipan gri :)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii